Les Agudes: és una panoràmica molt coneguda amb el pantà de Santa Fe i les Agudes al fons, enmig de boscos de faig. Galanthus nivalis: és el lliri de neu, una planta que floreix l'hivern i ben coneguda pels visitants del Montseny. Saxifraga vayredana: és l'herba de Sant Segimon, endèmica del Montseny i les Guilleries, que creix a les roques.

Monografies del Montseny és una publicació anual nascuda el 1986 sota la tutela de l’Associació d’Amics del Montseny, arrelada a Viladrau; L’associació es proposà la tasca de fer conèixer, estimar i respectar el Montseny, un massís gran, alt i ric per la diversitat de paisatges i per la història i perspectives que han tingut les persones que hi han viscut i han aprofitat els recursos naturals.

Les especialitats dels primers responsables de l’associació i de Monografies del Montseny s’orientaven cap a la història. Per aquesta raó els textos dels volums inicials se centraren sobretot en temes històrics, coordinats per Antoni Pladevall, nascut a Taradell, eminent historiador i bon coneixedor del Montseny. Però ben aviat afeccionats i estudiosos d’àmbits científics diversos trobaren en Monografies del Montseny una plataforma adequada per a divulgar els resultats de les seves recerques. El resultat és la participació de gairebé 300 autors que han escrit més de 550 articles i notes sobre les diferents temàtiques científiques i divulgatives montsenyenques, des de la geologia, el clima, la botànica i la zoologia fins a la història, usos i aprofitaments del camp i del bosc, la ratafia, els bolets, les castanyes, els costums i alguns projectes mai realitzats. És el conjunt editorial més extens i complet escrit sobre el Montseny, Parc Natural i Reserva de la Biosfera.

Contacte amb nosaltres