8. A l’inici cal un resum en català de 900 caràcters amb espais com a màxim. I el mateix resum (de 900 de caràcters amb espais) en anglès.
9. Els títols dels diversos apartats no aniran numerats i seran en negreta i separats per un espai addicional de l’inici del paràgraf. No s’accepten segons nivells.
10. Pel que fa a la cursiva dins el text, hi aniran els mots individuals o expressions en altres llengües així com els títols d’obres artístiques, literàries o de publicacions periòdiques.
11. Les citacions textuals aniran sempre entre cometes, sense cap altra distinció especial, tret que siguin en llengua no catalana, cas en què aniran també en cursiva.
12. Es recomanable un llistat final de bibliografia bàsica (no extensiva), ordenada alfabèticament. Les referències s’encapçalaran pel primer cognom de l’autor i el segon si és un cognom comú) seguit de l’abreviatura del nom (Ex: Farrerons, O.). Tota referència feta dins el text s’ha incloure en la bibliografia final, i preferentment tota citació bibliogràfica ha de ser citada en el text. Per citar les referències es recomana la disposició següent:
Referències generals a una obra:
- Albesa, C. (1996). Postals del Montseny 2. Barcelona: Publicacions de l’Abadia de Montserrat.
- Farreras, M. (1929). El Montseny, su presente y su porvenir. Barcelona: Ed. Garrofé.
Referències particulars a un fragment o pàgina:
- Boada, M. (2003). Introducció. En Pagespetit, Ll. 111 fonts del Montseny i molts indrets per descobrir. Sant Vicenç de Castellet: Farell editors.
Referències a revistes o publicacions periòdiques:
- Carmona, J.M.; Font, X.; Viladevall, M. (2002). Relació entre les característiques químiques de les aigües subterrànies del Montseny i el seu context geològic. Barcelona: Diputació de Barcelona. V Trobada d’Estudiosos del Montseny.
Referències a documents en línia:
13. Per a les crides de nota es fan servir numerets volats correlatius (en posició de superíndex). Preferiblement se situen a final de paràgraf i no a final de mot. Tant en l’un cas com en l’altre, se situen sempre després dels signes de puntuació. (Ex: “…constituïa una declaració d’intencions.5”).
14. No es disposa de revisió ortogràfica, que serà responsabilitat de l’autor.
15. Pel que fa a la revisió d’estil i de proves d’impremta, es durà a terme de manera ordinària per part del Consell de Redacció. En el cas que sigui necessari hom es posarà en contacte amb l’autor.